2012. november 13., kedd

Az utolsó idők egyháza - Sid Roth


Sid Roth, az "It's Supernatural" internetes oldal és műsor sorozat készítője, illetve az "Akiknek volt bátorságuk" című könyv szerkesztője. A következő van megosztva a mai napon (2012 november 13.) a Facebook oldalán:

Egy Facebook-os rajongó kérdése: Milyen lesz az utolsó idők egyháza?

Sid válasza: Hiszem, hogy az első (egyház) lesz az utolsó, és az utolsó (egyház) lesz az első. Az első egyházban házaknál jöttek össze, együtt megtörték a kenyeret és Úrvacsorát vettek, és együtt étkeztek. Nem volt nézőközönség, és mindannyian annyira tele voltak Szent Szellemmel, hogy mindannyian hozzájárultak valamivel az üzenethez. Ha bárki beteg volt, meggyógyult. Így nézett ki egy összejövetel.

1 Korinthus 14:26 (EF2006)
"...amikor összejöttök, mindegyikőtök hozzon valamit. Az egyik énekeljen egy zsoltárt, a másik tanítson, a harmadik mondja el, amit Isten kijelentett neki, más valaki szolgáljon a nyelvek ajándékával, a másik magyarázza meg – de mindenkinek az legyen a célja, hogy szellemileg erősítse és építse a gyülekezetet!"

Úgy mentek haza, hogy annyira telve voltak Szent Szellemmel, hogy ez kicsordult mindenkire, akivel csak összetalálkoztak. Amikor pénzre volt szükségük, akkor nem az államhoz fordultak, hanem biztosították, hogy mindenkinek be legyenek töltve a szükségeik. A pénzt nem gyülekezeti épületekre és fizetésekre fordították, hanem arra, hogy segítsék a szükségben levőket.
- - -